Verjaardag

Als een kind jarig is mag het trakteren. Over de traktaties is veel dicussie. De voorkeur gaat niet naar snoep uit, maar naar gezonde traktaties. Maar wat is dan gezond en geldt dat voor iedereen? Daarnaast zijn er kinderen met een specifiek dieet. Zo zijn de goedbedoelde suggesties van een stukje kaas, fruit of nootjes niet voor iedereen van toepassing en zijn algemene richtlijnen moeilijk te geven.

Als uw kind gaat trakteren vraag dan op tijd aan de leerkracht of er in de klas kinderen zijn met speciale diëten of allergieën, zodat u eventueel een aparte of een gezamenlijke traktatie kunt laten uitdelen door uw kind, waar iedereen van kan genieten. Zorg dat de traktatie niet te groot is. Het gaat uiteindelijk om het idee en niet om de hoeveelheid. Probeer het zo gezond mogelijk te houden.

Een jarig kind mag ook altijd met twee klasgenootjes alle klassen rond. Wanneer u van plan bent een kinderfeestje te organiseren, wilt u dan de uitnodigingen daarvoor niet in de klas uitdelen?! Voor de kinderen die niet uitgenodigd worden is dat soms een teleurstellende ervaring.

Help mij het zelf te doen

Onze filosofie